skip to Main Content

Een coaching is volledig aangepast aan jou als uniek mens.
Wat er nu bij jou speelt is leidend voor de sessie. Je kunt denken aan de vragen als vermeld op de homepagina. Wat jouw hulpvraag ook is, je hebt de antwoorden / oplossingen in jezelf.

Aan de hand van een korte intake en de wel of niet aanwezige coachvraag, kijken we samen naar een passende activiteit die we kunnen inzetten tijdens de coachsessie.

Als coach faciliteer ik in jouw leerproces. Dat doe ik door jou een activiteit aan te bieden die jij met of naast het paard kunt doen. Bij het paard kan je op een veilige manier uitproberen wat er gebeurt als je iets in jouw gedrag veranderd. Een paard leeft in het hier en nu en (ver)oordeelt niet.
Hij zal jou teruggeven wat jij op dat moment geeft ( uitstraalt). Zo kan jij door zijn feedback inzichten krijgen in jouw handelen in jouw dagelijks leven.

In de reflectiefase geef ik mijn observaties terug. Zo kun jij je bewust worden van jouw ervaringen en inzichten opdoen.
Als coach ga ik er vanuit dat ieder mens het in zich heeft om zelf tot een antwoord of oplossing te komen.
Tijdens de coachsessie richten wij ons op het hier en nu en kijken we naar de oplossingen voor een positieve verandering
en wat jij daarin de toekomst mee wilt.

coachen met paarden, coachen,paarden,coachen paarden, aardend coachen,Equine Assisted Coaching Level,coachen met behulp van paarden

Voor wie is coachen met behulp van paarden geschikt?

Coachen met behulp van paarden is geschikt voor iedereen die zich op persoonlijk of professioneel vlak verder wil ontwikkelen, of die zich zelf beter wil leren kennen.

Dit kan individueel, waarbij je kunt werken aan bv;
– Persoonlijke vraagstukken,
– Werk,
– Relaties,
– Gezondheid.

Ook teams kunnen gecoached worden. Denk daarbij aan;
– Teambuilding,
– Verbeteren van communicatie,
– Veranderings processen, reorganisaties,
– Visieontwikkeling.

Wil je weten of coachen met behulp van paarden iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact op via info@p-aardendcoachen.nl

Back To Top