skip to Main Content

Persoonlijk

Mijn naam is Maranca Sengers. Samen met mijn gezin woon ik in Zoetermeer. Mijn paardengezin woont in Berkel en Rodenrijs. Ik werk met Ukkie, een donkere shetlander ruin van 12 jaar. Daarnaast heb ik een bruine Shire ( Benson) van 2 jaar en een valk bonte Tinker ( Cruiser) van 2 jaar. Benson en Cruiser worden wegens hun jonge leeftijd nog niet in gezet voor de coaching. Ze kijken al wel stiekem mee als kleine Uk aan het werk is.

De naam P-aardend coachen is ontstaan uit mijn liefde voor en het werken met paarden. Ook vind ik het belangrijk om goed geaard te zijn waardoor je met beide benen stevig op de aarde staat wat balans en stabiliteit geeft.

coachen met paarden, coachen,paarden,coachen paarden, aardend coachen,Equine Assisted Coaching Level,coachen met behulp van paarden

Ervaring
Als meisje van 6 jaar ben ik begonnen met paardrijden. Door de jaren heen ben ik van rijden op een manege, naar verzorgen en rijden bij een oud boertje, uitgekomen bij het houden van mijn eigen paarden.
Door de omgang met paarden heb ik veel kunnen leren, vooral over wie ik zelf ben, waar ik sta en waar ik heen wil.
De paarden nemen mij voor wie ik ben, zonder oordeel, geheel in het hier en nu. In die rust en ruimte heb ik op een veilige manier kunnen ontdekken wie ik werkelijk ben.
Er bestaat niets mooier dan dat, want het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Naast mijn werk als coach werk ik als verpleegkundige in een verpleeghuis met dementerende ouderen. Daarvoor heb ik vele jaren gewerkt als persoonlijk begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg.
Ik heb mijn opleiding tot Z-verpleegkundige gedaan en daardoor ben ik ook BIG-geregistreerd.

Aan de Keulse weg heb ik mijn Equine Assisted Coaching Level 1 behaald. Dit jaar volg ik Level 2, het verdiepingsjaar waar dieper wordt ingegaan op de methodiek van het coachen.
Tevens verschillende nascholingen gevolgd als;
– Lichaamsbewust en gewaar zijn,
– Chakra’s, Energie centra in het menselijk lichaam
– Momenteel bezig met de modules in het systemisch coachen.

Wat ik belangrijk vind is om goed geaard te zijn, dat is de reden dat ik mij ook verdiep in coachen vanuit de natuur en het Sjamanisme.
Ik heb een 10 weekse opleiding tot Sjamanistisch coach gevolg en afgesloten met een mooi certificaat. Ik gebruik daar waar gewenst Sjamanistische technieken in de coaching.

KREAC
Ik sta ingeschreven bij KREAC (Kwaliteitsregister voor equine assisted coach). Tevens ben ik in het bezit van een AGB code voor mijn onderneming en een AGB code voor mijn functie als verpleegkundige. Dit maakt het mogelijk om begeleiding vanuit het PGB te bieden.

Warme groet,

Maranca Sengers
Equine assisted coach

Back To Top